Dilapan-S е медицинско изделие – осмотичен хигроскопичен дилататор, състоящо се от патентования хидрогел AQUACRYL, предназначено за разширение на шийката на матката и се прилага само от лекари специалисти – акушер-гинеколози. Основните индикации за прилагане на Dilapan-S са: индукция на раждането, хирургичен аборт, всички процедури в маточната кухина, изискващи дилатация.

Ползата от прилагането на Dilapan-S е доказана от множество рандомизирани клинични проучвания, информация, за които можете да намерите на:  www.dilapan.com.

Медицинското изделие Dilapan-S се произвежда от Чешката компания Medicem в Европейския съюз и отговаря на всички критерии на ЕС за качество и е в синхрон с Директивата за медицински изделия. Dilapan-S притежава CE марка, а заводът производител Medicem – GMP и ISO сертификати.

За повече информация: www.dilapan.com.

Добре подготвеният родови канал е важна предпоставка за успешното раждане по нормален път (вагинално), то намалява необходимостта от оперативно родоразрешение (цезарово сечение). Разширението на шийката на матката е абсолютно необходимо и предшества почти всички инструментални процедури в маточната кухина – като например хистероскопията, то улеснява ембрионалния трансфер при асистирана репродукция, улеснява поставянето или изваждането на вътрематочна спирала, представлява естествен и безболезнен метод на разширения на шийката предшестващо хирургичния аборт.

Всички тези процедури могат да бъдат лесно осъществени след приложението на Dilapan-S.

Механизъм на действие

Ригидната хигроскопична пръчица абсорбира течност в маточния цервикален канал, постепенно и равномерно увеличава обема си и дилатира шийката по един напълно естествен и безболезнен начин.

След 4 до 6 часа, тръчицата с диаметър 3 mm нараства до 8.3-10 mm, а пръчицата 4 mm съответно до 10-12.5 mm.

Dilapan-S иницира освобождаването на едногенни простагландини, които предизвикват деградация на колагена и разширение и омекване на шийката на матката за постигане например на подходяш Бишоп score при индукция на раждане.

Патентования хидрогел AQUACRYL гарантира постоянно и предвидимо действие.

Брой поставени пръчици
Dilapan-S 4 mm

Време в часове

 Дилатация на мийката (mm +/- 0.5) Брой поставени пръчици
Dilapan-S 3 mm

Време в часове

Дилатация на мийката (mm +/- 0.5)
1 2 7,8 – 10,0 1 2 7,2 – 8,3
1 4 10,0 – 11,2 1 4 8,4 – 9,5
1 6 10,1 – 12,5 1 6 9,0 – 10,0
1 24 12,7 – 14,6 1 24 9,6 – 11,3

Той не съдържа фармацевтични активни съставки, които да се отделят по време на приложението му. Дилатацията става по напълно естествен начин, макар и по-бавно, но напълно предвидимо. Т.е. на пациентката може да бъде поставен  Dilapan-S сутринта и да бъде извикана на обяд/ранния следобяд за съответната планирана процедура или съответно Dilapan-S да бъде поставен вечерта, а процедурата планувана за сутринта на другия ден.

Файлове
Достъп до медицинското изделие

Dilapan-S може да бъде закупено и доставено до вашата лекарска практика, болница директно от Новус.

Преди употреба следва да се прочете информацията за потребителя.

Dilapan-S не се реимбурсира от НЗОК.

Цена на Dilapan-S

Dilapan-S 355 mm x 1: 25 лв. с ДДС

Dilapan-S 455 mm x 1: 25 лв. с ДДС

Dilapan-S 465 mm x 1: 25 лв. с ДДС

Предлага се в кутии по 10 броя.

Дистрибутор на Dilapas-S за България

Новус ЕООД
office@novus.bg
T: +359 2 8586039;
M: +359 87 7539010
Форма за контакт.

Как се прилага Dilapan-S