Ballerine IUB е най-иновативното, вътрематочно нехормонално, контрацептивно, медицинско изделие, разработено от израелския гинеколог д-р Илан Барам, след дългогодишни разработки и проучвания.

Ballerine IUB е последно поколение вътрематочно контрацептивно изделие, плод на дългогодишна разработка в област, в която НЯМА НИЩО НОВО повече от 25 години, а именно спиралите тип котва.

Поради високата безопасност и добра поносимост на Ballerine IUB, то се препоръчва и при млади жени – над 18 години, за разлика от по-старите спирали, препоръчвани при раждали жени, на по-късна възраст.

Ballerine IUB е ефективна форма за контрацепция с ефективност 99% за срок от 5 години. При премахването и възможността за забременяване на жените се възстановява веднага.

Ballerine IUB, представлява 17 медни сфери, нанизани на тънка нишка от високотехнологичната сплав – нитинол (използвана за изработка на коронарни стентове и изкуствени клапи), което след поставянето в кухината на матката, самозаема сферична триизмерна форма, като се адаптира спрямо кухината на матката.

В следствие паметта на формата на материала, както и сферичната 3D форма, която заема след аплициране, рисковете от перфорации, изместване, неправилно разположение – в маточната тръба, ниско разположение в шийката и други са минимални.

Поради липсата на остри ръбове има добра поносимост и удовлетволение от жените, които го използват, а тъй като е нехормонална – има минимални въздействия върху цикъла на жените и нежелани реакции.

Най-тънкият профил – 3.2 мм за поставяне, прави апликацията лесна – без дилатация и с минимална болка.

Над 70 000 жени по света се довериха на Ballerine IUB, 95% от тях биха препоръчали изделието на свои приятелки и биха го използвали отново, като надежден и безопасен метод за контрацепция.

За повече информация: https://www.oconmed.com/

Файлове
Достъп до медицинското изделие

Ballerine IUB e медицинско изделие, което може да бъде закупено без рецепта от

интернет магазина на НОВУС на линк: https://novushealth.bg/product/ballerine-iub-midi-15mm-vatrematochni-spirali-15mm и да я предоставят за поставяне на своя гинеколог.

Преди употреба прочетете ИНФОРМАЦИЯТА ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ.

Ballerine IUB не се реимбурсира от НЗОК.

С Ballerine IUB работят повечето гинекологични болници и практики.

Препоръчителна цена на Ballerine IUB

Ballerine® е метод за контрол на раждаемостта. Ballerine IUB може да бъде поръчана от он-лайн магазина novushealth с доставка до адрес или офис на куриер на този линк: https://novushealth.bg/product/ballerine-iub-midi-15mm-vatrematochni-spirali-15mm

Дистрибутор на Ballerine IUB за България

Новус ЕООД
office@novus.bg
T: +359 2 8586039;
M: +359 87 7539010

Как се работи с Ballerine IUB

Ballerine IUB се прилага подобно на стандартните спирали, през тънък апликатор, 3.2 mm (най-тънкия на пазара), в матката, без да изисква разширение на шийката, след което самозаема сферична форма, като се адаптира по контура на маточната кухина.