Ballerine IUB е най-иновативното, вътрематочно нехормонално, контрацептивно, медицинско изделие, разработено от израелския гинеколог д-р Илан Барам, след дългогодишни разработки и проучвания.

Ballerine IUB е последно поколение вътрематочно контрацептивно изделие, плод на дългогодишна разработка в област, в която НЯМА НИЩО НОВО повече от 25 години, а именно спиралите тип котва.

Поради високата безопасност и добра поносимост на Ballerine IUB, то се препоръчва и при млади жени – над 18 години, за разлика от по-старите спирали, препоръчвани при раждали жени, на по-късна възраст.

Ballerine IUB е ефективна форма за контрацепция с ефективност 99% за срок от 5 години. При премахването и възможността за забременяване на жените се възстановява веднага.

Ballerine IUB, представлява 17 медни сфери, нанизани на тънка нишка от високотехнологичната сплав – нитинол (използвана за изработка на коронарни стентове и изкуствени клапи), което след поставянето в кухината на матката, самозаема сферична триизмерна форма, като се адаптира спрямо кухината на матката.

В следствие паметта на формата на материала, както и сферичната 3D форма, която заема след аплициране, рисковете от перфорации, изместване, неправилно разположение – в маточната тръба, ниско разположение в шийката и други са минимални.

Поради липсата на остри ръбове има добра поносимост и удовлетволение от жените, които го използват, а тъй като е нехормонална – има минимални въздействия върху цикъла на жените и нежелани реакции.

Най-тънкият профил – 3.2 мм за поставяне, прави апликацията лесна – без дилатация и с минимална болка.

Над 70 000 жени по света се довериха на Ballerine IUB, 95% от тях биха препоръчали изделието на свои приятелки и биха го използвали отново, като надежден и безопасен метод за контрацепция.

За повече информация: https://www.oconmed.com/

Файлове
Достъп до медицинското изделие

Ballerine IUB e медицинско изделие, което може да бъде закупено без рецепта от всяка аптека, след поръчка към Новус или Фьоникс, след което пациентите могат да го предоставят на своя гинеколог.

Преди употреба прочетете ИНФОРМАЦИЯТА ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ.

Ballerine IUB не се реимбурсира от НЗОК.

С Ballerine IUB работят повечето гинекологични болници и практики.

Препоръчителна цена на Ballerine IUB

Ballerine IUB може да бъде закупен от аптека на препоръчителна цена от 240 лв. с ДДС.

Моля, изпратетe запитване на:  office@novus.bg

Дистрибутор на Ballerine IUB за България

Новус ЕООД
office@novus.bg
T: +359 2 8586039;
M: +359 87 7539010

Как се работи с Ballerine IUB

Ballerine IUB се прилага подобно на стандартните спирали, през тънък апликатор, 3.2 mm (най-тънкия на пазара), в матката, без да изисква разширение на шийката, след което самозаема сферична форма, като се адаптира по контура на маточната кухина.